• Főoldal
  • Ajánlatkérés
  • Kapcsolat
  • Játssz velünk!
English Gyengénlátó mód

KEZDEMÉNYEZÉSEK

Kezdeményezéseink között az általunk hazai vagy nemzetközi forrásból megvalósított programokat szeretnénk bemutatni.

A programok megvalósításában számos együttműködő partner is részt vett. A hazai vagy nemzetközi együttműködés mindig lehetőséget ad a korábbi tapasztalatok cseréjére, ami nagyban hozzájárul a projektek sikerességéhez.

A projektek mind az egyesület céljaink megvalósítását szolgálják. Helyet kap itt többek között:

  • a szőlőhegyi területünk fejlesztése, szálláslehetőségek kiépítésével, erdei iskolai rendszer bevezetésével
  • a Vasi hegyhát szellemi kulturális értékeinek megőrzése és életben tartása
  • a térség gazdasági – turisztikai – munkaerő-piaci potenciájának növelése
  • a megyei civil szervezetek működésének segítése információnyújtás keretében.

Mindezekről bővebben az oldalfülekre kattintva olvashat.

BővebbenSaját kezdeményezések

Tündérkert program

A Hegypásztor Kör "Tündérkertje" az oszkói szőlőhegyen.

Gyümölcsészháló program

A 2015-ben indított programhoz Vas megyéből a Hegypásztor Kör csatlakozott.

Néprajzi táborok - Nagyapám Háza

A Falufejlesztési Társaság és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat 2012-ben „NAGYAPÁM HÁZA”címmel MESTER–INAS képzést hirdetett középiskolások, egyetemisták, főiskolások, a népi építészet iránt érdeklődő és elkötelezett fiatalok számára.


BővebbenHazai kezdeményezések

Hungarikum 2020

Egyesületünk sikeresen pályázott az Agrárminisztérium 2020-ban meghirdetett „a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatása” elnevezésű pályázat keretében fejlesztési költségeinek támogatására.

GINOP

A Hegypásztor Kör új társadalmi vállalkozás indítását tervezi, Magyarországon még kevéssé ismert termék, a szalmapanel gyártásába kezd. Ehhez eszközpark bővítésére van szükség, kiegészítő termékként a szalma matrac és ágybetétet tudjuk még előállítani. Szolgáltatói tevékenységünket még a szalmapanel épületekre történő felhelyezésével is bővítjük. Mindehhez 7 fő hátrányos helyzetű munkavállaló foglalkoztatását tervezzük, képzéssel segítve őket a munkaerőpiaci beilleszkedéshez. Vállalt marketing tevékenység keretében szemléletformáló akciók, rendezvények, bemutató videók készülnek a témában.

HegyHÁTunkon a közösség

A projekt megvalósítására az oszkói Hegypásztor Kör alakított konzorciumot Olaszfa Község Önkormányzatával, Oszkó Község Önkormányzatával, Csehimindszent Község Önkormányzatával és Vasvár Város Önkormányzatával, a tevékenységek megvalósítása ezen öt partner összefogásával zajlik.


BővebbenNemzetközi kezdeményezések

CCC Hálózat

A projekt átfogó célja a Közép-Európa térségeiben a szellemi kulturális örökség tőkésítése a gazdasági és társadalmi jólét érdekében.

WINE ECONOMY AT-HU (ATHU160)

A kkv-k hálózatosítása és közös fejlesztése a határon átnyúló borélmény régióban.

Kézműves Akadémia 2 projekt

Évszázados kincseink a népi kismesterségek, melyek továbbélését célozta a Szlovénia-Magarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Kézműves Akadémia 2 projekt.